Sady Mrozea

Tradycja. Smak. Zdrowie

Font Size

Screen

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel
Pozycje filtrowane wg daty: czerwca 2011
środa, 29 czerwca 2011 23:00

Aminokwasy

Aminokwasy zawarte w jabłkach poprawiają krążenie krwi. Dzięki temu podnoszą poziom naszych sił witalnych, co może wpływać korzystnie na nasze nastawienie i nastrój. Czy dzięki temu możemy je nazywać owocami miłości? Wiadomo, że już w raju Ewa skusiła Adama jabłkiem ...

Opublikowane w Alfabet Zdrowia
wtorek, 21 czerwca 2011 18:45

Sunrise

Odmiana o dziwo kanadyjska. Wydawać by się mogło, że japońska. Owoce smaczne, słodkie, kruche.  Zwykle średnie lub drobne. Miąższ kremowy i kruchy. Odmiana typowo deserowa do bezpośredniego spożycia od połowy sierpnia. Tak jak Celeste jedna ze smaczniejszych odmian o tej porze roku.

Opublikowane w Odmiany polecane na lato
niedziela, 12 czerwca 2011 16:24

Jabłka

Jabłka to smaczne i zdrowe owoce. Doskonałe do bezpośredniego spożycia, gotowania i na przetwory. Na całym świecie występuje ponad 7500 różnych odmian jabłek. My chcemy przedstawić najlepsze, najsmaczniejsze z nich wyhodowane w sadach Mrozea, które będą dostępne w tym roku. Kilkanaście odmian godnych szczególnej uwagi.

Opublikowane w Ogólnie
czwartek, 23 czerwca 2011 16:22

Celeste

Odmiana, w której owoce są bardzo smaczne, soczyste, słodkie z charakterystycznym aromatem pomarańczy. Miąższ lekko kremowy, kruchy. Jabłka zwykle średnie lub duże, bardzo delikatne.  Typowo deserowa odmiana polecana do bezpośredniego spożycia już pod koniec sierpnia. Jedna z najsmaczniejszych odmian letnich.

Opublikowane w Odmiany polecane na lato
czwartek, 23 czerwca 2011 14:58

Dentysta

Jabłko zamiast dentysty. Rajski owoc również „myje zęby” i jeżeli nie mamy możliwości umycia zębów w danej chwili, zjedzmy wtedy jabłko, a pektyny na pewno nie dopuszczą do rozwoju bakterii w jamie ustnej.

Opublikowane w Alfabet Zdrowia
poniedziałek, 13 czerwca 2011 20:57

Czipsy z jabłek - korzystna zmiana

Smaczna przekąska bez dodatku cukru. Crispy jabłkowe zachowują walory odżywcze zbliżone do świeżych jabłek, wyróżnia je wysoka zawartość błonnika i naturalny smak. Pod skórką jabłka znajduje się najwięcej witaminy C, dlatego Crispy z jabłek nie są obierane ze skórki.

100 g czipsów z jabłek to ok. 330 kalorii. Dla porównania 100 g normalnych chipsów to ok. 550 kalorii !!

http://www.crispy.pl/crispy.html

Opublikowane w Alfabet Zdrowia
niedziela, 19 czerwca 2011 08:50

Smaki Mrozea

Sady to nasza praca i pasja, dlatego przygotowaliśmy dla Was encyklopedię smaków, wybrany przez nas zbiór informacji poświęcony produkowanym przez nas odmianom. Zawarte są tu nasze zalecenia, charakterystyka i rekomendacje spożywania oraz stosowania określonych gatunków jabłek. Odkryj z nami smak owoców Mrozea.

Opublikowane w Ogólnie
poniedziałek, 06 czerwca 2011 08:43

Błonnik

Jabłko zawiera ponad dwadzieścia różnego rodzaju składników mineralnych i witamin. Spośród nich największym dobrodziejstwem dla naszego organizmu jest błonnik w postaci pektyn. Pektyny działają jak miotła i wymiatają toksyny z naszego układu pokarmowego, regulują florę bakteryjną, neutralizują substancje toksyczne, pomagają obniżyć poziom „złego” cholesterolu.

Opublikowane w Alfabet Zdrowia

4 Style do wyboru

Cztery gotowe style kolorystyczne, wybierz swój ulubiony...

Multi Menu

Cztery propozycje układu menu do wykorzystania...

Kontakt z nami

W przypadki pytań prosimy o kontakt.