Sady Mrozea

Tradycja. Smak. Zdrowie

Font Size

Screen

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel
Pozycje filtrowane wg daty: września 2011
poniedziałek, 26 września 2011 01:27

Składniki i witaminy

Najcenniejsze w jabłku jest to, że zawiera ponad dwadzieścia różnego rodzaju składników mineralnych i witamin, dzięki czemu stanowi doskonałe uzupełnienie codziennej diety. Korzystny wpływ na nasz organizm mają również witamina A, potas obniżający ciśnienie, witamina C.

Witamina C stymuluje i wspiera system odpornościowy organizmu. Bierze udział w syntezie kolagenu i zębiny oraz budowie szkieletu.

Opublikowane w Alfabet Zdrowia
piątek, 30 września 2011 16:27

Szampion

Odmiana czeska. Owoce słodkie, soczyste, kruche. Bardzo smaczne o delikatnym, „jedwabistym” miąższu, który bardzo dobrze się ściera. Szczególnie polecany dla dzieci i osób preferujących kruche jabłka. Zwykle owoce średnie lub duże. Owoce drobniejsze również zachowują wszystkie walory smakowe. Miąższ po obraniu nie ciemnieje, dlatego polecamy do wykorzystania w kuchni np. do sałatek, jako dodatek do jogurtów. Doskonałe do suszenia w warunkach domowych (w piekarniku) na chipsy jabłkowe – rewelacja!

 

Opublikowane w Jesień i zima
środa, 21 września 2011 05:58

Serca przyjaciel

Jabłko uważane jest za wielkiego przyjaciela serca, ponieważ działa wzmacniająco na jego mięsień. Jedzenie jabłek zapobiega także wielu chorobom: nadciśnieniu tętniczemu, nowotworom jelita grubego, miażdżycy i sklerozie.

Opublikowane w Alfabet Zdrowia

4 Style do wyboru

Cztery gotowe style kolorystyczne, wybierz swój ulubiony...

Multi Menu

Cztery propozycje układu menu do wykorzystania...

Kontakt z nami

W przypadki pytań prosimy o kontakt.