Warning: Creating default object from empty value in /components/com_k2/views/itemlist/view.html.php on line 145
Warning: Creating default object from empty value in /components/com_k2/models/item.php on line 445

Administrator
Ligol
Odmiana polska, wyjątkowo soczysta. Owoc słodki, bardzo smaczny i twardy, szczególnie polecany dla osób, które lubią , aby jabłka strzelały w zębach. Zwykle owoce duże lub bardzo duże. Najsmaczniejsze owoce duże i dobrze wybarwione. Maksimum walorów smakowych osiąga nie wcześniej niż na przełomie X/XI. Polecana do bezpośredniego spożycia oraz do domowej produkcji soku jabłkowego ze względu na wyjątkową wydajność.
Jabłka
Jabłka to smaczne i zdrowe owoce. Doskonałe do bezpośredniego spożycia, gotowania i na przetwory. Na całym świecie występuje ponad 7500 różnych odmian jabłek. My chcemy przedstawić najlepsze, najsmaczniejsze z nich wyhodowane w sadach Mrozea, które będą dostępne w tym roku. Kilkanaście odmian godnych szczególnej uwagi.
Gala
Odmiana nowozelandzka. Owoce bardzo słodkie, twarde, soczyste z nutą pluskwy. Miąższ żółty, jędrny i aromatyczny. Zwykle owoce średnie lub małe. Odmiana polecana do bezpośredniego spożycia pod koniec września.
Celeste
Odmiana, w której owoce są bardzo smaczne, soczyste, słodkie z charakterystycznym aromatem pomarańczy. Miąższ lekko kremowy, kruchy. Jabłka zwykle średnie lub duże, bardzo delikatne. Typowo deserowa odmiana polecana do bezpośredniego spożycia już pod koniec sierpnia. Jedna z najsmaczniejszych odmian letnich.
Boskoop
Odmiana holenderska. Owoce kwaśne, soczyste o korzennym aromacie. Szczególnie polecane do wykorzystania w kuchni. Wspaniałe zarówno do szarlotki, jak i do mięs (np. do kaczki, gęsi, cielęciny).
- «
- pierwsza
- poprzednia
- 1
- 2
- następna
- ostatnia
- »